Popolna rešitev za zatiranje plevela v koruzi

Z letošnjim letom omogočamo rešitev za vsak plevel. S pripravki Adengo®, Equip® OD in Laudis® lahko zatremo plevele v različnih razvojnih fazah koruze in plevela.

Kdaj uporabimo Adengo®, Equip® OD in kdaj Laudis®?

Adengo® je herbicid, ki ga lahko uporabimo pred in kmalu po vzniku koruze. Za natančnejši opis uporabe in delovanja kliknite tukaj.

Equip® OD in Laudis® uporabimo samo po vzniku koruze in plevela!
Equip® OD uporabimo predvsem v posevkih koruze, kjer moramo zatreti pirnico ali sirek. Equip® OD zatre vse ozkolistne in delno širokolistne plevele, zato mu za boljše delovanje na širokolistne plevele dodamo zmanjšan odmerek Banvela, Cambia, Mustanga, Starana ali katerega drugega pripravka za zatiranje širokolistnih plevelov. Pripravku Equip® OD ne dodajamo čistih 2,4 D pripravkov.

Če so posevki koruze zapleveljeni z vsemi možnimi pleveli, razen pirnice ali sirka, uporabimo Laudis®.
Laudis® je herbicid z najširšim spektrom zatiranja plevela. Uspešno in brez omejitev zatira vse najpomembnejše plevele v koruzi, ki jih zatiramo s talnimi herbicidi (enoletne široko in ozkolistne), poleg teh pa še nekatere trdovratnejše semenske in trajne plevele: osat, ščavje, baržunasti oslez, ambrozijo, kostrebo, zeleni muhvič, navadni bodič ...

V primeru, da njiva ni zapleveljena s slakom, uporabimo Laudis® v odmerku     2 L/ha. Če je njiva močneje zapleveljena s slakom, pripravku Laudis® (2 L/ha) dodamo še Banvel (0,4 L/ha) ali kateri drugi pripravek za zatiranje slaka. Pripravku Laudis® ne dodajamo čistih 2,4 D pripravkov.

Laudis® je herbicid, ki učinkovito zatira plevel v vseh vremenskih razmerah. Odlično deluje tudi v sušnih razmerah, ko večino drugih herbicidov popolnoma izgubi učinkovitost.

Sledite nam

Avtorske pravice © Bayer AG