Slovenija je doživela že drugi Bayer AgroFEST za vinogradnike.

Po treh uspešno izpeljanih Bayer AgroFEST-ih za poljedelce smo več kot uspešno zaključili že drugi Bayer AgroFEST za vinogradnike!


Ob čudovitem dvorcu na Zlatem Griču v Slovenskih Konjicah se je zbralo več kot 500 največjih vinogradnikov iz vse Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Makedonije.


Dogodek je tudi tokrat vodila vedno FEjST Jasna Kuljaj. Obdani z vinogradi in ob prelepem razgledu se je začel pester dan.Po bogatem zajtrku so agronomi predstavili program varsta vinske trte Bayer in posebno pozornost namenili predstavitvi najnovejše inovacije Bayerja – fungicidu Luna® Experience.Vinogradniki so zvedeli veliko novega, zanimivega in uporabnega, potem pa smo si privoščili dobrote, ki so jih pripravili kuharji in vinarji iz Zlatega Griča.

Sledil je bogat zabavni program katerega smo popestrili z vinskim kvizom in se ob njem nasmejali do solz. Iz zakladnice presenečenj je sledilo prvo: nastop energične lepotice Saše Lendero. Ob zvokih njenih uspešnic in najpopularnejših hrvaških pesmi se je temperatura samo še dodatno zviševala, zato smo si po slabi uri privoščili nekaj trenutkov zabavno – poučnih aktivnosti. Najprej smo se ohladili 12 m pod zemljo in si ogledali eno najmodernejših vinskih kleti v tem delu Evrope.Zlati Grič pa slovi tudi po golf igrišču in nekateri so prav tukaj prvič v rokah držali palico za golf. Najboljšim novim golfistom smo seveda podelili tudi lepe nagrade.Čarobna energija, ki se ji je le malokdo uspel upreti, je trajala vse do trenutka, ko je prišel čas za slovo. S prezadovoljnimi gosti smo se poslovili z željo, da se naslednje leto zopet srečamo. Z organiziranim avtobusnim prevozom smo poskrbeli, da so vsi varno prispeli domov.

Srečno, uspešno in bogato letino vam želi, vaš Bayer! Obiščite nas tudi na facebook strani Bayer Crop Science SI, kjer je objavljenih še več foto utrinkov.

Sledite nam

Avtorske pravice © Bayer AG