Zatiranje plevela po vzniku koruze

Za zatiranje plevelov po vzniku koruze uporabite pripravek Equip® OD ali Laudis®.

Kdaj uporabimo Equip® OD in kdaj Laudis®?
Equip® OD uporabimo predvsem v posevkih koruze, kjer moramo zatreti pirnico ali sirek. Equip® OD zatre vse ozkolistne in delno širokolistne plevele, zato mu za boljše delovanje na širokolistne plevele dodamo zmanjšan odmerek pripravka Banvel®, Cambio®, Mustang®, Starane® ali kateri drugi pripravek za zatiranje širokolistnih plevelov. Pripravku Equip® OD ne dodajamo čistih 2,4 D pripravkov.

Če so posevki koruze zapleveljeni z najširšim spektrom plevelov, razen pirnice ali sirka, uporabite pripravek Laudis®. Uspešno in brez omejitev zatira vse najpomembnejše plevele v koruzi, ki jih zatiramo s talnimi herbicidi (enoletne široko in ozkolistne), poleg teh pa še nekatere trdovratnejše semenske in trajne plevele: osat, ščavje, baržunasti oslez, ambrozijo, kostrebo, zeleni muhvič, navadni bodič ...

V primeru, da njiva ni zapleveljena s slakom, uporabimo Laudis® v odmerku 2 L/ha. Če je njiva močneje zapleveljena s slakom, pripravku Laudis® (2 L/ha) dodamo še Banvel® (0,4 L/ha) ali kateri drugi pripravek za zatiranje slaka. Pripravku Laudis® ne dodajamo čistih 2,4 D pripravkov.

Laudis® je herbicid, ki učinkovito zatira plevel v vseh vremenskih razmerah. Odlično deluje tudi v sušnih razmerah, ko večina drugih herbicidov popolnoma izgubi učinkovitost.

Prednosti pripravka Laudis®:
  • Dovoljen na vodovarstvenem območju!
  • Odlično deluje tudi v sušnih razmerah.
  • Eno uro po škropljenju ga dež ne more izprati.
  • Vsebuje močilo, ki omogoča aktivni učinkovini boljši oprijem in boljšo razporeditev po listni površini plevelov.
  • Samostojno ga lahko uporabimo vse do 8. lista koruze v odmerku 2,25 L/ha.
  • Zaradi vsebnosti varovala ne zavira koruze v rasti.

Rešitev brez omejitev.

Slika 1: Zapleveljena njiva pred uporabo herbicida.

Slika 2: Učinki delovanja (beljenje) so hitro vidni in plevel vidno propada.

Slika 3: Propadanje plevelov 5 dan po tretiranju s pripravkom Laudis®