Bayer AgroFEST Zlati Grič

Po dveh uspešno izpeljanih Bayer AgroFEST-ih za poljedelce smo priredili prvi Bayer AgroFEST za vinogradnike!

Ob čudovitem dvorcu na Zlatem Griču v Slovenskih Konjicah se je zbralo več kot 300 največjih vinogradnikov iz vse Slovenije!

Dogodek je vodila naša simpatična Jasna Kuljaj. Obdani z vinogradi in ob prelepem razgledu se je začel pester dan.

Po kraljevskem zajtrku so agronomi predstavili program varstva vinske trte in posebno pozornost namenili predstavitvi najnovejše inovacije Bayerja – fungicidu Luna® Experience.

Vinogradniki so zvedeli veliko novega, zanimivega in uporabnega, potem pa smo si privoščili dobrote, ki so jih pripravili grajski kuharji in vinarji iz najstarejše gostilne v Sloveniji. Gostilna Gastuž iž Žičke Kartuzije je pripravila kulinarično razvajanje polno okusov prepletenih s tradicionalnimi in modernimi elementi.

Sledil je bogat zabavni program katerega je popestrila modna revija z Missicami programa varstva vinske trte Bayer.

Iz zakladnice presenečenj je sledilo prvo: obisk kraljice slovenskih src Helene Blagne. Ob zvokih Heleninih uspešnic se je temperatura samo še dodatno zviševala, zato smo si po slabi uri privoščili nekaj trenutkov zabavno – poučnih aktivnosti.

Helena Blagne je prinesla srečo nekaterim udeležencem, ki domov niso odšli praznih rok.

Nato smo se ohladili 12 m pod zemljo in si ogledali eno najmodernejših vinskih kleti v tem delu Evrope.

Zlati Grič pa slovi tudi po golf igrišču in nekateri so prav tukaj prvič v rokah držali palico za golf. Drugi pa smo se s pomočjo vrhunskih barmanov preizkusili v mešanju coctailov na osnovi vina.

Najboljšim trem novim golfistom smo seveda podelili prave golf pokale, vsem ostalim pa za pogum, vztrajnost in talent, tolažilne nagrade.

Mislili smo že, da je vrhunec dneva za nami. Ampak ne, Bayer AgroFEST za vinogradnike je ponovno dvignila v višave naša diva – Helena Blagne.

Čarobna energija, ki se ji je le malokdo uspel upreti, je trajala vse do trenutka, ko je prišel čas za slovo.

S prezadovoljnimi gosti smo se poslovili z željo, da se naslednje leto zopet srečamo. Z organiziranim avtobusnim prevozom smo poskrbeli, da so vsi varno prispeli domov.

Obiščite nas tudi na facebook strani Bayer Crop Science SI, kjer je objavljenih še več foto utrinkov.

Hvala, da ste bili del Bayer AgroFEST-a! Se vidimo na drugem Bayer AgroFEST-u!