Infinito

Vsebuje
propamokarb hidroklorid 625 g/L
fluopikolid 62,5 g/L

Koncentrirana suspenzija – SC

Način delovanja
Infinito® je sistemični fungicid s preventivnim in delno kurativnim delovanjem.  

 
Uporaba

Infinito® uporabljamo za zatiranje: 

a) v krompirju za zatiranje krompirjeve plesni (Phytophthora infestans) v odmerku 1,2–1,6 L/ha. Priporočena poraba vode je 200–800 L/ha, odvisno od razvojne faze krompirja. Skupni odmerek ne sme preseči 6,4 L/ha v eni rastni sezoni. Na istem zemljišču se lahko tretira največ 4-krat v eni rastni sezoni s fungicidi iz različnih kemičnih skupin. Uporablja se ga preventivno v skladu z napovedjo opazovalno-napovedovalne službe za varstvo rastlin oziroma, ko se sklenejo vrste krompirja. Tretira se v 7–10 dnevnih intervalih, odvisno od infekcijskega pritiska bolezni. Ob tretiranju mora biti listje suho.

b) v solati za zatiranje solatne plesni (Bremia lactucae) v odmerku 1,6 L/ha. Priporočena poraba vode je 200–600 L/ha. Na istem zemljišču se lahko tretira največ 3-krat v eni rastni sezoni. Tretira se v 10 dnevnih intervalih, od razvojne faze rastlin razvitega tretjega pravega lista (BBCH 13) do faze, ko je dosežene 70 % pričakovane velikosti glave (BBCH 47).

c) v zelju za zatiranje kapusne plesni (Peronospora parasitica) in bele rje križnic (Albugo candida) v odmerku 1,6 L/ha. Priporočena poraba vode je 200–600 L/ha. Na istem zemljišču se lahko tretira največ 3-krat v eni rastni sezoni. Tretira se v 7–14 dnevnih intervalih, v razvojni fazi rastlin od razvitega tretjega pravega lista (BBCH 13) do  faze, ko je dosežena značilna velikost, oblika in trdnost glave (BBCH 49).

č) v špinači za zatiranje špinačne plesni (Peronospora farinosa) v odmerku 1,6 L/ha. Priporočena poraba vode je 200–600 L/ha. Na istem zemljišču se lahko tretira največ 3-krat v eni rastni sezoni. Tretira se v 7–10 dnevnih intervalih, v razvojni fazi rastlin od razvitega tretjega pravega lista (BBCH 13) do faze, ko je dosežene 70 % pričakovane velikosti glave (BBCH 47).

d) v poru za zatiranje papirnate bolezni listja pora (Phytophtora porri) v odmerku 1,6 L/ha. Priporočena poraba vode je 200–600 L/ha. Na istem zemljišču se lahko tretira največ 3-krat v eni rastni sezoni. Tretira se v 14–21 dnevnih intervalih, v razvojni fazi rastlin, ko se listna osnova prične debeliti ali širiti (BBCH 41) do faze, ko je doseženega 70 % pričakovane dolžine in premera belega dela stebla (BBCH 47).

Opozorila
Pripravek se lahko uporablja samo na prostem. Da bi se preprečil prenos ostankov aktivne učinkovine propamokarb hidroklorid iz tal, je treba upoštevati čakalno dobo 120 dni od zadnjega tretiranja s pripravkom do sejanja ali sajenja naslednjih gojenih rastlin.

Fitotoksičnost
Infinito® ni fitotoksičen, če ga uporabljamo v skladu z navodili. Na občutljivih sortah špinače se lahko pojavijo prehodni znaki fitotoksičnosti, ki pa nimajo vpliva na pridelek.

Mešanje
Pripravek Infinito® ne mešamo z drugimi fitofarmacevtskimi pripravki.

Priprava sredstva za uporabo

Pred odmero pripravka, vsebino v plastenki dobro pretresemo. Odmerjeno količino pripravka ob stalnem mešanju vlijemo v rezervoar škropilnice, ki je do polovice potrebne količine napolnjen s čisto vodo. Izpraznjeno embalažo do čistega speremo z vodo in vsebino zlijemo v rezervoar. Rezervoar škropilnice dopolnimo z vodo do potrebne količine. Neprestano mešamo dokler raztopina ne postane homogena. Z mešanjem nadaljujemo do porabe škropilne brozge.

Karenca
7 dni za krompir, 14 dni za solato, špinačo in zelje ter 21 dni za por.

 

Sledite nam

Avtorske pravice © Bayer AG