Antracol Combi WP 62,8

Vsebuje
propineb 58 %
cimoksanil 4,8 %

Močljivi prašek – WP

Način delovanja
Antracol® Combi WP 62,8 sodi v skupino lokosistemikov. Propineb na površini preprečuje kalitev spor, cimoksanil pa vstopa v rastlinsko tkivo in tam zaustavi razvoj glive. Uporabljamo ga preventivno.

Uporaba
Antracol® Combi WP 62,8 uporabljamo:

  • na trti za pridelavo vinskega in namiznega grozdja za zatiranje peronospore vinske trte (Plasmopara viticola) v odmerku 2,5 kg/ha ob porabi vode 1000 L/ha, od razvojne faze, ko je razvit 7 list, do razvojne faze, ko so jagode v velikosti graha, grozdiči pa povešeni  (BBCH 17–75). S pripravkom lahko na istem zemljišču tretiramo največ 2-krat v eni rastni sezoni, od tega 1-krat po cvetenju.
  • v krompirju za zmanjševanje okužb krompirjeve plesni (Phytophthora infestans) v odmerku 2,5 kg/ha ob porabi vode  200–800 L/ha, od razvojne faze, ko je prvi bazalni stranski poganjek viden (>5 cm), do razvojne faze polnega cvetenja: odprtih 50 % cvetov na prvem socvetju (BBCH 21–65). S pripravkom lahko na istem zemljišču tretiramo največ 4-krat v eni rastni sezoni.  

Fitotoksičnost
Če pripravek uporabljamo v predpisanem odmerku in na ustrezen način, ni fitotoksično za vinsko trto in krompir.

Mešanje
O mešanju z drugimi pripravki se posvetujte z našimi svetovalci. Proizvajalec jamči, da navedeno mešanje ne vpliva na delovanje pripravkov.

Priprava sredstva za uporabo
Odmerjeno količino pripravka stresemo v rezervoar škropilnice, ki je do polovice napolnjen s čisto vodo. Izpraznjeno embalažo do čistega speremo z vodo in vsebino zlijemo v rezervoar. Med stalnim mešanjem napolnimo rezervoar z vodo do potrebne količine. Z mešanjem nadaljujemo, do porabe škropilne brozge.

Karenca
14 dni za krompir, 60 dni za vinsko in namizno grozdje

Delovna karenca
Vstop delavcev na tretirano površino, posajeno s krompirjem, je dovoljen, ko se tretirane površine posušijo.