Slovenija je doživela že tretji Bayer AgroFEST za poljedelce – najbolj FEjST dogodek leta!

Polja Biotehniške šole v Rakičanu so pokala po šivih, saj se je zbralo več kot 600 največjih poljedelcev iz vse Slovenije, kar je bil še posebej veličasten občutek za vse nas!

Po bogatem zajtrku smo si pod vodstvom agronomov najprej pogledali rezultate Bayerjevega varstva pšenice, koruze, oljne ogrščice in krompirja, kjer so se poljedelci lahko sami prepričali o vrhunskem delovanju Bayerjevih pripravkov za varstvo rastlin. Posebno pozornost smo tokrat namenili najnovejši inovaciji iz Bayerja, fungicidu za žita Zantara®.

Oglede na poljih smo zaokrožili z odlično jedačo in pijačo, s prisrčnimi stiski rok naših gostov in s prijetnim klepetom. Dan se je v najboljši družbi hitro prevesil v popoldan in že smo nestrpno pričakovali FEjST zabavni del našega druženja.

Ni bilo treba dolgo čakati, ko je Rakičan zatresla Špela Grošelj ter še dodatno razgrela ozračje. Ni trajalo dolgo, ko so nas zasrbele pete in na plesišču smo se zavrteli ob njenih uspešnicah in ostalih popularnih pesmih.

Nikomur ni bilo dolgčas. Nekateri so si ogledali stojnico Zavas, drugi se niso mogli upreti merjenju moči in so mišice trenirali na boksarski vreči, tretji pa so izkoristili priložnost za slikanje in s seboj odnesli svojo osebno sliko s tretjega Bayer AgroFEST-a.

Najbolj FEjST kmetovalci so svojo moč dokazovali pri vlečenju vrvi. Seveda se je bilo treba prej ogreti. Kako se stvari streže smo jih pokazala dekleta. Špelina ekipa je z nasprotnicami prepričljivo pometla.

Sledilo je pravo tekmovanje v vleki vrvi. Pomerilo se je 8 ekip, vključno z branilci naslova z Gorenjske, ekipo Ninini ta močni. Moči so bile precej izenačene, izzid tesen, na koncu pa smo le dobili zmagovalca. Gorenjci so se odločili, da trofeje najmočnejšega ne bodo predali in tudi tokrat je pokal romal na Gorenjsko J Čestitke so deževale od vsepovsod, za trajen spomin pa smo zmagovalnim ekipam podelili tudi pokale in medalje. Bravo fantje!

Veselo druženje je trajalo vse do večera, ko smo si s stiskom rok obljubili, da se ponovno srečamo na četrtem Bayer AgroFEST-u.

Obiščite nas tudi na facebook strani Bayer Crop Science SI, kjer je objavljenih še več foto utrinkov z najboljše fešte tega leta – Bayer AgroFEST-a.

Imeli smo se resnično FEjST! Hvala, da ste bili del najboljše poljedelske fešte v Sloveniji – Bayer AgroFEST-a.